• Brugge Leeft
  • Brugge Leeft
slider title

Het is belangrijk erover te waken dat jongeren zich thuis voelen in de stad. Zowel scholieren, studenten als werkende jeugd brengen meer leven en zuurstof in de stad.   
Het nieuwe project ‘Brugge Leeft’ heeft als belangrijkste doelstelling jongeren te informeren over en enthousiasmeren voor activiteiten in Brugge. Van filmvoorstellingen tot concerten, van fuiven tot sportclubs, van cafés tot de laatste bus naar huis of kot.

Het centrale gegeven in het project is de ‘jongerenpas’. Maar liefst 12.000 Brugse jongeren van 16 tot en met 24 jaar en 4.000 hogeschoolstudenten hebben een Brugge Leeft-pas met ingebouwde usb-stick ontvangen.

De pas heeft verschillende functies. Bij het inpluggen van de usb-stick verschijnt vrijwel meteen de link naar de website www.bruggeleeft.be. De website heeft de ambitie om dé jongerenwebsite van Brugge te worden. Het belangrijkste item is de kalender met alle evenementen voor en door jongeren in Brugge. Organisatoren en culturele partners kunnen zelf evenementen toevoegen op de website. Op de website maak je wekelijks ook kans op gratis tickets voor fuiven, optredens en andere voorstellingen. Je kan Brugge Leeft ook volgen op facebook en twitter.

De jongerenpas fungeert ook als voordeelkaart. Bij de deelnemende zaken of organisaties kan een bepaalde korting of speciaal aanbod verkregen worden op vertoon van de kaart. Ondertussen bieden reeds heel wat cafés, reisbureaus, frituren, kapsalons en beide eerste klasse voetbalclubs iets aan aan houders van de Brugge Leeft-pas. De deelnemende zaken komen duidelijk onder de aandacht via de website en de facebook-pagina.

Het project ‘Brugge Leeft’ is een initiatief van het stadsbestuur in samenwerking met vzw Bruges Inside Out (jongerenmagazine) en vzw Brugge Plus. Voor meer informatie over het project neem je contact op met Mathias Timmermans (Mathias.Timmermans[at]bruggeplus.be of 050/44 30 03).