• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Vragen of opmerkingen?

flor.vandevelde [at] bruggeplus.be

Graad
Infofiche
Vel tegen Vel

Onder de noemer "Vel tegen Vel" organiseert Brugge Plus elk schooljaar enkele culturele projecten voor het basis- en het secundair onderwijs. Elk project ontstaat in samenwerking met een culturele organisatie uit Brugge. Zo worden de deelnemende klassen kind aan huis bij die organisatie. De projecten bestaan uit een 4-tal workshops en een concert, een film- of theatervoorstelling of een bezoek aan een tentoonstelling of een museum. Op een frisse manier en vertrekkend vanuit hun eigen leefwereld dompelen we de leerlingen onder in een thematiek en kunstdiscipline gelinkt aan de voorstelling of het bezoek.  Het specifieke programma voor het komende schooljaar is vanaf juni steeds te bekijken op deze pagina.  Het foto- en video archief geeft een indruk van de afgelopen projecten.

De scholen betalen 5 euro per leerling. Alle voorstellingen of concerten zijn inbegrepen in die prijs.

Contactgegevens
Contact:
Flor Vandevelde
E-mail:
flor.vandevelde@bruggeplus.be
www.bruggeplus.be