• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Vragen of opmerkingen?

flor.vandevelde [at] bruggeplus.be

Graad
Infofiche
  • Cozmix - Volkssterrenwacht Beisbroek vzw OVERZICHT
Cozmix - Volkssterrenwacht Beisbroek vzw

Cozmix - Ruimte voor verwondering

Zeeweg 96 - 8200 Brugge - 51°10'36" NB - 3°09'10" OL

Je vindt het bezoekerscentrum Cozmix ten zuiden van Brugge in het 19de-eeuwse landhuis van het prachtige domein Beisbroek.  Deze groene locatie is zowel voor groepen als individuele bezoekers toegankelijk.  Een bezoek aan Cozmix is een echte beleving!

De volkssterrenwacht en het planetarium bevinden zich op de 2de verdieping van het kasteel.  Bovenop de observatietoren staat een koepel.  Je kan er de zon, de maan en de planeten van dichtbij ontdekken met de grote telescoop.  In Cozmix kan je ook bij slecht weer en overdag sterren in volle pracht bewonderen.  In het fantastiche planetarium worden immers meer dan 7000 sterren geprojecteerd op de binnenkant van de koepel.  Niet enkel de sterrenhemel wordt afgebeeld, spectaculaire videobeelden voeren je samen met de muziek mee op een overweldigende tocht doorheen de mysteries van het heelal.  Zo kan je meevliegen over het Marsoppervlak en genieten van een schitterend zicht op de ringen van Saturnus.  Verder kan je een bezoek brengen aan de multimediale en interactieve tentoonstelling.  Je komt er alles te weten over onze Melkweg, planeten en kometen, de toekomst van het heelal en de evolutie van sterren.  Een wandeling maken langs het 'kunstzinnig' planetenpad behoort ook tot de mogelijkheden.  Daar worden de planeten voorgesteld door beelden van hun mythologische vertegenwoordigers en is het zonnestelsel doorheen het bos volledig op schaal weergegeven.

Cozmix - Volkssterrenwacht Beisbroek vzw
Contactgegevens
Contact:
Ruben Derycke en Rinus Holvoet
E-mail:
info@cozmix.be
Telefoon:
+3250390566
www.cozmix.be