• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Vragen of opmerkingen?

flor.vandevelde [at] bruggeplus.be

Graad
Organisatie Contactpersoon Telefoon  
Terr@dialoog vzw

Terr@dialoog heeft een uniek lessenpakket samengesteld dat scholen van hier kennis laat maken met scholen in Togo. Als eerste project in een dorp kiezen we, samen met de bevolking, meestal voor een schooltuin en herbebossing, van daaruit ontstaan meerdere initiatieven voor en met de hele dorpsgemeenschap.

Acties doen voor zo'n project is mooi, maar je wil toch meer weten over het land en de manier van leven van de kinderen voor wie je iets doet?
Werk dan met ons lessenpakket. Het leidt je binnen in de wereld van die kinderen, met praktische en theoretische opdrachten, aangepast aan de leeftijd en de interesse van leerlingen vanaf de kleuterklas tot het zesde jaar secundair.

We geven graag meer uitleg aan directie en/of leerkrachten, eventueel ook aan de leerlingen met een diavoorstelling en een kleine tentoonstelling .

En... we brengen jullie ook in contact met de partnerschool in Togo.

Terr@dialoog vzw
Contactgegevens
Contact:
Lieve Hoet
E-mail:
lieve.hoet@terradialoog.be
tadg.be/nl/scholenvoorscholen.php