• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Vragen of opmerkingen?

flor.vandevelde [at] bruggeplus.be

Graad
Organisatie Contactpersoon Telefoon  
Historium

Historium Brugge: een tijdreis naar de middeleeuwen! Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw. In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eyck’s leerjongen, terwijl je wandelt door een wonderlijke attractie met decors, film en speciale effecten.  Daarna kun je in de Historium Exhibition alles ontdekken over Brugse middeleeuwse gebruiken en geniet je op het panoramisch terras van prachtig uitzicht op de Markt van Brugge. 
Met de Historium Virtual Reality maak je een virtuele tocht door Brugge, waarbij je de middeleeuwse haven binnenvaart en vliegt over de Markt zoals die er toen uitzag. Een niet te missen beleving die aansluit bij de leefwereld van jongeren!

PRAKTISCH
Historium Brugge, Markt 1, Brugge
Elke dag open van 10u tot 18u, ook op zon-en feestdagen 

Historium