• Uit met je klas
  • UiT met je klas, de website
slider title

UiT met je klas, de website

Deze website geeft een overzicht van alle culturele organisaties en stadsdiensten uit Brugge, die een aanbod hebben voor scholen.

Werkwijze onderstaande tabellen
1. Kies de leeftijdsgroep (per graad) waarvoor je een activiteit zoekt.
2. In de tweede tabel  kies je de discipline
3. In de derde tabel verschijnen dan één of meerdere organisaties die beantwoorden aan jouw selectie. 
4. Onderaan vind je ook nog eens de lijst terug met organisaties die aan je zoekcriteria voldoen.  Klik bij een organisatie naar keuze op "meer info" om de infofiche te openen.
Je kan ook alle organisaties afzonderlijk bekijken.

Op stap met De Lijn
Wil je gratis met De Lijn naar een culturele activiteit? Dat kan met dynamoOPWEG van de CANON cultuurcel. Of wil je gratis met De Lijn naar een milieu-educatieve bestemming? Dat kan met een MOS-pas voor klassen uit het basisonderwijs van een MOS-school.

Vragen of opmerkingen?

flor.vandevelde [at] bruggeplus.be

Graad
Organisatie Contactpersoon Telefoon  
JEF

JEF maakt kinderen en jongeren filmwijs en brengt de beste films voor kleuter-, lager- en secundair onderwijs in de zalen in heel Vlaanderen en Brussel. Via interactieve lesmappen, workshops, installaties en gesprekken met filmmakers, maakt JEF leerlingen enthousiast voor film. Het kortfilmkanaal maakt actuele kortfilms beschikbaar voor rechtstreeks gebruik in de klas. JEF ontwikkelt een eigen methodiek voor filmwijsheid en brengt die in de praktijk via kant-en-klare formules, werkt een project uit op jouw maat, met gebruik van actuele technieken, en geeft praktische vormingen voor leerkrachten.

Ieder jaar krijgen we tijdens de krokusvakantie een heleboel jonge filmfans over de vloer in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare en Strombeek-Bever. Op het JEF festival, hét festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment, geniet je van de nieuwste films, premières, audiovisuele installaties en andere exclusieve events voor en door kinderen en jongeren.
De weken voor de krokusvakantie ontvangen we in Antwerpen ook heel wat scholen. In Brugge kunnen ook leerkrachten films ontdekken die later in de bioscoop komen en vaak leuk zijn om rond te werken in de klas. Prospectie voor JEF in de klas dus! Alle info vind je op www.JEFfestival.be!

Aan de slag met film(wijsheid) op jouw school of binnen jouw organisatie? De FilmClub laat jonge mensen op een ongedwongen manier film ontdekken. Als FilmClub geniet je wekelijks, buiten de lesuren, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms op maat van elke leeftijdsgroep en handige tools om de film te verwerken. Start De FilmClub voor kleuters, kinderen en/of jongeren en leer hen in de omgeving van hun eigen club nadenken over beeld(taal) en omgaan met nieuwe media.

Contactgegevens
Contact:
Alice Goezu
E-mail:
info@jeugdfilm.be
Telefoon:
+32 (0)3 303 43 10
www.professionals.jeugdfilm.be